Richard

Productnr.: D80166

€ 239,00
incl. btw, excl. levering
Niet op voorraad

Beschrijving

Duitse Militaire Politieagent

De Feldgendarmerie was een soort marechaussee, verantwoordelijk voor het handhaven van de discipline en orde in het Duitse leger, het regelen van het verkeer, het bewaken van krijgsgevangenen, het onderdrukken van guerrillastrijders enz. Ze droegen allemaal een halvemaanvormige metalen halsband om hun nek. De Feldgendarmerie werd voor het eerst opgericht in 1810 toen Pruisen en andere staten de militaire politiemacht van Napoleon imiteerden en de eerste militaire politiemacht van Duitsland oprichtten. Na de Eerste Wereldoorlog was Duitsland beperkt tot het behouden van slechts 100.000 troepen onder het Verdrag van Versailles en werd de militaire politie ontbonden. In 1933 werd de militaire politie hersteld en werd een opleidingsschool opgericht. De Duitse militaire politie stond onder bevel van het hoofdkwartier van de militaire politie en was bevoegd om elke wanorde te stoppen en overtreders te arresteren.


Na de Tweede Wereldoorlog werd de Duitse militaire politie in de Britse en Amerikaanse bezettingszones behouden om de orde in de bezette gebieden te helpen handhaven. Degenen in de Sovjetbezettingszone werden echter genadeloos geëxecuteerd door de Sovjets. In 1955 richtte West-Duitsland een federale defensiemacht op, die zijn militaire politie reorganiseerde onder een nieuwe naam "Wild Hunter" om het te onderscheiden van de "Chain Dog" van de Tweede Wereldoorlog. DID brengt je met trots de 1/6 Duitse militaire politieman uit de Tweede Wereldoorlog - Richard met een superrealistisch hoofdbeeld met een schreeuwende uitdrukking en een strenge blik die perfect het angstaanjagende beeld van de Duitse militaire politie tijdens de Tweede Wereldoorlog weergeeft.


Richard draagt ​​een Duitse M41-tuniek en -broek uit de Tweede Wereldoorlog, met daaroverheen een waterdichte motorjas. Bovendien draagt ​​hij een helm op zijn hoofd en een paar laarzen van echt leer aan zijn voeten, samen met grijze handschoenen en een Duitse toque. Hij is gewapend met een MP41 machinepistool met 5 kogels. MP41 wordt voornamelijk geleverd aan de politie en is eigenlijk een combinatie van het bovenste deel van de MP40 en het onderste deel van de MP28. Het ontwerp van de houten kolf zorgt voor een betere stabiliteit van het wapen. Ondertussen is het zeer nauwkeurig, gemakkelijk te bedienen en betrouwbaar. Richard draagt ​​een halsband die zijn status als Duitse militaire politieagent symboliseert en die kan oplichten in het donker. Hij houdt een houten verkeersregelpeddel vast. Om zijn nek hangt een fluitje met een koord. Hij heeft ook handboeien bij zich met een tas van echt leer en een zaklamp die kan worden aangezet. Bovendien worden er ook veel mooi gemaakte accessoires meegeleverd, zoals een broodzak, veldfles (plastic), geheel nieuwe Duitse gasmaskerbus (plastic), bril, tijdschriftentasje en een echt lederen kaartentas met kaart.


PS: Het actiefiguur (D80159) en de motorfiets met zijspan die op de afbeeldingen worden getoond, zijn NIET inbegrepen in D80166.

Full Part List

Base:
1 Super realistic headsculpt
2 All New – DID 1:6 HG Body (Slim Tall Ver.)
3 Left palm x 2 + right palm x 4

Outfits:
4 WWII German helmet with inner liner
5 WWII German M41 tunic
6 Trousers
7 WWII German motorcycle coat
8 Grey gloves
9 Grey toque
10 Belt (genuine leather)
11 Black boots (genuine leather)

Accessories:
12 WWII German gorget
13 Bread bag
14 Canteen (plastic)
15 WWII German gas mask canister (plastic)
16 WWII German gas mask pouch
17 WWII German Traffic Control Paddle (wooden)
18 WWII German signal flashlight(can be turned on)
19 Whistle with lanyard
20 WWII German Magazine pouch
21 Map case (genuine leather)
22 Map
23 Goggles
24 Watch
25 WWII German police come along handcuffs with case (genuine leather)

Weapon:
26 MP41 submachine gun with bullet X 5

Insignia:
27 Collar tab X 1 pair
28 Breast Eagle X 1
29 German police Gendarmerie sleeve eagle X 1
30 Shoulder board X 2 pairs
31 Wound Badge X 1
32 German Sports Badge in bronze X 1
33 Feldgendarmerie cuff title X 1