Normandië - D-Day

Productnr.: TDM 2342

€ 12,95
incl. btw, excl. levering
Op voorraad
Levertijd: 2 dag(en)

Beschrijving

Operation Overlord

Op 6 juni 1944 start de operatie Overlord. Opperbevelhebber Eisenhower wil binnen 90 dagen in Parijs zijn. Generaal Montgomery, die de hele operatie leidt, staat voor een zware taak. Terwijl de Duitser denken dat de geallieerden bij Calais aan land zullen komen wordt een enorme Engelse, Amerikaanse en Canadese troepenmacht op de stranden van Normandië afgezet.
Grote problemen heeft Montgomery met de inname van Caen. Maar liefst drie grote operaties mislukken met alle gevolgen van dien. De Britten verliezen zelfs op één dag meer dan 400 tanks! De eerst weken na de invasie tellen de Duitsers meer dan 113.000 doden en verliezen ze maar liefst 2.100 tanks. Het gebied rondom Caen, “de Bocage” , gaat niet voor niets de geschiedenis in als de groene hel.
In deze documentaire beleven we met de oud strijders van bieden kanten nogmaals de enorme operatie en de afschuwelijke gevolgen. De beelden die in deze documentaire zijn gebruikt laten niets aan de verbeelding over. Dit was de grootste en bloedigste invasie ooit!


Engels gesproken

Nederlandse ondertiteld