Lio

Productnr.: D80171

€ 247,50
incl. btw, excl. levering
Preorder
Levertijd: Preorder dag(en)

Beschrijving

12e SS-pantserdivisie Oberschütze Juni 1944, te midden van de onrust aan de kust van Normandië. Toen de geallieerden aan Operatie Overlord begonnen, was Lio, een Oberschütze van de 12e SS-Panzerdivisie, standvastig, samen met zijn collega's als Otto, klaar om deze ambitieuze belegering af te slaan. Als assistent van de formidabele MG42-schutter Otto speelde Lio een onmisbare rol op het slagveld.

Hij droeg niet alleen het gewicht van de essentiële accessoires van de MG42, waardoor hij ervoor zorgde dat het wapen zijn verwoestende spervuur ​​kon doorstaan, maar hij zorgde ook voor kritisch dekkingsvuur, waardoor Otto's veiligheid en de dodelijke efficiëntie van de MG42 werden gewaarborgd. We hebben dit beslissende moment in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog op meesterlijke wijze vastgelegd met de ingewikkeld gedetailleerde 1/6 Duitse 12e SS-Panzerdivisie Oberschütze – Lio uit de Tweede Wereldoorlog.

Het hoofdsculptuur weerspiegelt de veerkracht en moed van een jonge soldaat, met ogen die glinsteren van onverzettelijke geest. Zijn gezicht, gemarkeerd door subtiele littekens boven het linkeroog en jukbeen, vertelde in stilte verhalen over veldslagen uit het verleden. Lio's kleding bestaat uit een helm met een binnenvoering en een camouflagehoes, waardoor een vrijwel naadloze mix met de omgeving mogelijk is. Hij draagt ​​de M44 camouflagetuniek en broek met erwtenstippen, gedragen over een overhemd. Om zijn nek zit een Duitse toque, terwijl zijn uitrusting op zijn plaats wordt gehouden door een riem en Y-riemen. Zijn voeten worden goed beschermd door Duitse canvas beenkappen en laarzen uit de Tweede Wereldoorlog.

Met het G43-geweer in zijn handen biedt Lio nauwkeurige dekking. Dit semi-automatische geweer, ontwikkeld als tegenhanger van de Wehrmacht voor de Sovjet-SVT-40, beschikt over een hogere vuursnelheid dan de meeste grendelgeweren, hoewel het complexe ontwerp soms onderhoudsproblemen met zich meebracht. Bij de G43 wordt een clip en drie kogels geleverd, ervoor te zorgen dat hij voorbereid is op onmiddellijke strijd. Voor nauwe ontmoetingen is Lio uitgerust met een granaat en het scherpe, metalen HJ-mes, compleet met schede.

Zijn rol als assistent van de MG42-schutter wordt geïllustreerd door de accessoires die hij bij zich heeft: de duurzame Duitse A-framedrager, metalen benodigdheden zoals een veldfles, een eetblik, een gasmaskerbus en een schep. Cruciaal voor zijn rol zijn de MG42 reserveloop met koffer, twee trommelmagazijnen met drager en een MG42 munitiekist die zorgen voor de meedogenloze werking van de MG42.

Full Part List

Base:

1 Headsculpt

2 All New – DID 1:6 HG Body (Slim Tall Ver.)

3 Left Palm X 3 + Right Palm X 3Outfits:

4 Helmet with inner liner and camouflage cover

5 M44 Pea Dot Camouflage Tunic

6 M44 Pea Dot Camouflage Trousers

7 Shirt

8 Cotton one-piece suit

9 German toque

10 Belt (genuine leather)

11 Y-straps (genuine leather)

12 WWII German field canvas gaiters

13 Boots (genuine leather)

Accessories:

14 WWII German A-frame carrier

15 Bread bag

16 WWII German canteen (metal)

17 WWII German mess tin (metal)

18 WWII German gas mask canister (metal)

19 Shovel (Wood & Metal) with covers (genuine leather)

20 MG42 spare barrel with barrel case (metal)

21 G43 ammo pouch

22 Black ammo pouch (genuine leather)

23 Drum magazine x 2 with carrier

24 MG42 ammo box (metal)

Weapon:

25 G43 rifle (Wood & Metal) + clip X 1 + bullet X 3

26 Grenade

27 HJ Knife (metal) with Scabbard (metal and genuine leather)

Insignia:

28 Cuff title

29 Collar tab x 1 pair

30 Shoulder board x 1 pair

31 Rank insignia x 1

32 Sleeve Eagle x 1

33 Black wound badge x 1

34 HJ proficiency badge x 1