12cm Granatwerfer42 Mortar ~ Groen

Productnr.: E60074G

€ 134,00
incl. btw, excl. levering
Niet op voorraad

Beschrijving

12cm Granatwerfer42 Mortier ~ Groen

De 12 cm Granatwerfer 42 was een mortier die tijdens de Tweede Wereldoorlog door het Duitse leger werd gebruikt. Het werd in 1942 ontwikkeld als een poging om infanterie-eenheden beter van dichtbij te ondersteunen. De GrW 42 was vergelijkbaar met de Sovjet PM 38 120 mm mortel. Tijdens de oorlog werden meer dan 5 miljoen munitierondes geproduceerd voor de mortier.

Met trots presenteren wij de nieuwe 1/6 WWII Duitse 12cm Granatwerfer 42 mortier, verkrijgbaar in zowel groene als zandversies. De vijzel is gemaakt van metaal en hars en bestaat uit een ton, een tweepoot, een ronde grondplaat en een vizier. De ronde grondplaat en de bi-pod met metalen kettingen ondersteunen de mortel op de grond. De bi-pod kan flexibel worden ingezet en ingetrokken, waardoor de mortel zich kan aanpassen aan verschillende hoogtes en hoeken, afhankelijk van de werkelijke omstandigheden, waardoor een gunstiger steunpunt voor de mortel ontstaat. Daarnaast is het ook uitgerust met drie van metaal en hars gemaakte granaten, evenals een mortiergranaatdrager. De granaten worden gekenmerkt door hun lichte gewicht, eenvoudige structuur, grote schiethoek, gebogen traject, minimaal bereik en hoge moordkracht. Ze zijn geschikt om te schieten op doelen achter dichte beschutting en op omgekeerde hellingen, waarbij ze de beweging van infanterie volgen.

De mortiergranaatdrager is ook uitgerust met riemen voor het gemakkelijk dragen van reservegranaten voor elk moment van de strijd. De nieuw vervaardigde 1/6 WWII Duitse 12 cm Granatwerfer 42 mortier is prachtig gemaakt met volledige details en hifi. Je kunt de mortel en figuren gebruiken om echte historische confrontaties na te bootsen. Mis het niet, kom en bestel nu! PS: De actiefiguren die op de afbeeldingen worden getoond, zijn NIET inbegrepen bij de E60074G/Y.

Full Part List

Basic:
1 Green German 12cm Granatwerfer 42 Mortar (metal+resin)
2 Green mortar shell X 3 (metal+resin)
3 Green mortar shell carrier (metal+wood+webbing)